Strandjes in de Ardèche

Een dagje luieren en zwemmen aan de rivier Ardèche moet je tijdens je vakantie gedaan hebben! Plekjes met een adembenemend uitzicht waarbij het water voor heerlijke verkoeling zorgt op een zomers hete dag. Lekker zwemmen, relaxen op de zandstrandjes, dammen bouwen, visjes vangen of actief kanovaren.  In de zomer staan de rivieren laag en is de stroming niet zo sterk.

La Beaume

Mijn persoonlijke favoriet! Prachtig gelegen zand/kiezelstrand aan de rivier de La Beaume. Kinderen kunnen hier vrijuit spelen en zwemmen. Een prachtige plek met hoog oprijzende rotsformaties. Parkeren kan (betaald) op loopafstand. Leuke bistrots en lekkere ijsjes. In de zomermaanden staat er vaak een nostalgische carroussel en natuurlijk wordt er ‘petanque’ gespeeld op het plein!

Balazuc

Heerlijk, ruim zandstrand aan het begin van het dorp, direct rond de lange brug die de rivier overspant. Ook geschikt voor kinderen. Parkeren kan vlakbij op een terrein bij de rivier. Het dorp zelf ligt op loopafstand en is één van de ‘Villages de Caractère’ (karakteristiek dorp), met smalle straatjes, galeries en restaurants. Vanaf Balazuc kun je nog een leuke wandeling maken naar het ecologische dorpje ‘Vieil Audon’. 

Isla Cool Douce

Het zandstrand van Pradons is één van de mooiste zandstranden van de Ardèche. Aan de voet van de prachtige wandelroute ‘Cirque Du Gens’ ligt het recreatiestrand van Isla Cool Douce met o.a een restaurant, waterfietsen, speeltuintje en zelfs een zwembad. Alleen geopend in juli en augustus. Entree € 4,- pp. Een heerlijke bistrot (Bistrot Du Pont) vind je direct buiten de ingang. 

Vallon Pont d'Arc

De bekendste foto-spot van de Ardèche (een enorme prehistorische, door het water uitgesleten ‘brug’ over de Ardèche rivier) – het strand is in de zomermaanden best druk, maar de ligging aan de voet van de Arc is natuurlijk spectaculair. Er is een groot parkeerterrein dat niet te missen is als je de Pont d’Arc nadert/voorbij rijdt (afhankelijk uit welke kant je komt). Met twee minuten lopen ben je er. Loop je verder door over het strand, dan wordt de drukte ook minder.

Vallée de l'Ibie

Deze vallei midden in de natuur loopt langs de mysterieuze rivier “Ibie” tussen Villeneuve de Berg en Vallon Pont d’Arc. Langs de 30 km kun je watervallen en turquoise wateren, kiezelstranden en mediterrane vegetatie ontdekken.

In de Ibie-vallei kun je ervoor kiezen om op het strand te zitten en je te vergapen aan de schoonheid, een verkoelende duik te nemen of op avontuur te gaan op de vele wandelpaden in de omgeving.